Home / Doesburg / Molukse gemeenschap houdt oogje in het zeil

Molukse gemeenschap houdt oogje in het zeil

DOESBURG / EERBEEK – De aangestoken branden in drie Molukse kerken in Hoogeveen, Nijverdal en Assen zorgen voor bezorgdheid bij de Molukse gemeenschap; ook in Doesburg en Eerbeek. De Molukse gemeenschap in de dorpen houdt een oogje in het zeil om hun kerk te beschermen.

Vice voorzitter van de Moluks Evangelische Kerk (G.I.M.) Augustina Sinay: “Het is triest wat er is gebeurd. We leven ook ontzettend mee. Ik maak me wel zorgen ja; je weet maar nooit of het hier ook gebeurt. Over de daders is ook nog helemaal niets bekend. We moeten opletten.” De Molukkers in Doesburg praten veel over het onderwerp, het is het gespreksonderwerp van de dag.
De kerk Beth-El in Doesburg staat midden in een Molukse wijk. Sinay: “ De omwonenden houden een oogje in het zeil en de kerkenraad, waar ik ook in zit, let beter op. Dure spullen bijvoorbeeld, houden we tijdelijk weg. Verder kunnen we niet veel doen, de politie wordt ook nog niet ingezet. We wachten tot de synode, kerkelijke bijeenkomst, voor verdere stappen. Nu kunnen we alleen maar een extra oogje in het zeil houden.” Sinay vermoedt dat het extra in de gaten houden van de kerken overal plaatselijk gebeurt, ook in Eerbeek. De Molukse kerk in Eerbeek was niet bereikbaar voor commentaar.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.