Home / Regio / Nieuw leven in het BOS-project

Nieuw leven in het BOS-project

REGIO – De nieuwe coördinator van het Bezoek en OpvangService- project (BOS), Jos du Bois, wil het project dat doodgebloed was, nieuw leven in blazen. Het BOS-project zorgt voor de inzet van vrijwilligers voor dementerenden en chronisch zieken in de gemeente Rheden. BOS-vrijwilligers nemen de inspanningen en het werk van mantelzorgers (tijdelijk) over.

De BOS-vrijwilliger weet goed om te gaan met dementerenden en chronisch zieken en heeft kennis van de verschillende ziektebeelden. Een BOS-vrijwilliger kan van alles doen zoals een wandeling maken, schilderen en knutselen, televisie kijken, voorlezen, een spelletje doen of een boodschap doen. Een proeftijd van ongeveer vier weken zal in een duurzaam contract overgaan als het beide partijen bevalt. Aan de diensten van BOS zijn in principe geen kosten verbonden. Coördinator du Bois heeft veel hulpvragen, maar nog niet genoeg vrijwilligers om aan de hulpvragen te voldoen.

De Oase, Ericaplein 1
Tel. 0313 – 415357
E-mail. bos@carion.nl
www.carion.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.