CDA Rheden bevraagt college over handhaving

DE STEEG – De Rhedense fractie van het CDA heeft het college van de gemeente Rheden vragen gesteld naar aanleiding van een rapport van de Nationale Ombudsman. De fractie schrijft dat uit het rapport, getiteld ´Helder Handhaven´, blijkt dat gemeenten vaak niet of te laat ingrijpen bij overtredingen rondom vergunningen.

Het CDA wil van het college van Rheden weten hoe de handhaving in de gemeente is georganiseerd en wanneer de gemeente het handhavingsbeleid gaat actualiseren. ¨Veel burgers raken gefrustreerd als ze merken dat regels rond vergunningen ongestraft worden overtreden¨, schrijft CDA-raadslid Willem Kruithof aan het college. ¨Vooral als ze zelf de regels volgen, terwijl anderen hun gang kunnen gaan.¨ Kruithof noemt een effectieve communicatie met burgers ´onontbeerlijk´. De Nationale Ombudsman bracht in september een Handhavingswijzer uit met daarin twaalf spelregels voor gemeenten, onder meer op het gebied van de omgang met klachten en het voeren van een consequent beleid. De Nationale Ombudsman is een instituut dat burgers beschermt tegen onbehoorlijk bestuur door de overheid. Burgers klagen er vooral over dat hun gemeente niet thuis geeft als zij verzoeken op te treden tegen een illegale situatie. Ook lijken gemeenten soms partijdig, zo schrijft de nationale ombudsman op zijn website.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.