Wmo’ers tevreden over voorzieningen Brummen

BRUMMEN – Cliënten van de Wmo in Brummen zijn best tevreden over de voorzieningen in de gemeente Brummen. Net als in voorgaande jaren is een onderzoek gehouden onder inwoners die in 2009 een aanvraag hebben gedaan voor een individuele voorziening, zoals huishoudelijke verzorging, een rolstoel of woonvoorziening.

Cliënten met een toegekende aanvraag gaven een ruime 7. Cliënten van wie de aanvraag is afgewezen gaven voor de procedure een rapportcijfer 6.3. Over de toegang tot ondersteuning zijn de cliënten tevreden. 82 Procent is tevreden over de wachttijd tussen de aanvraag en het krijgen van de hulp.
Cliënten geven gemiddeld een 7,8 voor huishoudelijke hulp. 15 Procent van de cliënten heeft een persoonsgebonden budget (pgb). Dat is iets lager dan in andere gemeenten. Een mogelijke reden kan zijn de kwaliteit van de hulp in natura. 98 Procent van de cliënten is tevreden over de keuze die zij hebben tussen aanbieders en de telefonische bereikbaarheid, maar minder tevreden is men over de vervanging bij vakantie (78 procent). De meeste cliënten zijn tevreden over de aandacht en interesse die er is voor de cliënt (98 procent). 97 procent geeft aan dat de persoonsgebonden budget-hulp aan de verwachting voldoet.
De voorzieningen in Brummen worden gewaardeerd met een ruime 7. Het collectief vervoer scoort een 6,9. Het meest positief zijn de mensen over de prijs. Minder tevreden is men over de omrijtijden van het collectief vervoer.
32 Procent van de ondervraagden ontvangt mantelzorg. Ruim een derde deel daarvan krijgt 0 – 4 uur per week mantelzorg. De ondersteuning die men ontvangt, helpt 70 procent om mee te blijven doen aan de samenleving. Een derde van de groep ondervraagden vindt dat het niet helpt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.