Home / Velp / Bloemenprijzen voor Groenhorst

Bloemenprijzen voor Groenhorst

VELP – Twee teams van de MBO-opleiding Bloemschikken en –binden aan het Groenhorst College in Velp hebben de eerste twee plaatsen gepakt in de strijd om de titel Beste Bloemschikschool van Nederland. Team 1 won voor de derde keer de eerste prijs. Team 2 ging naar huis met de tweede prijs. In totaal deden zestien teams mee.

De wedstrijden werden gehouden op Helicon Nijmegen. De opdracht was een tafel voor twee te maken, met als thema Nijmegen door de eeuwen heen. Team 1 vertaalde dit door de verre Romeinse historie van de stad in te duiken. De aardewerk- en steenbakindustrie uit die tijd werd weergegeven met twintig letterlijke kleibollen, waarin de aangereikte bloemen decoratief werden verwerkt. Team 2 koos voor de Waalbrug en maakte een bloemrijke boog over de tafel. Team 1, getiteld Flowers bij Nature, bestaat uit Ilse te Koppele, Aline Laanstra, Lotte Kiewiet en Tessa Hendriks. Team 2, genaamd 40 Groene Vingers, bestaat uit Wieteke van der Lugt, Daphne van der Mond, Janny van Ruler en Jeroen Klaassen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.