Bewoners gaan met elkaar in gesprek over hondenuitlaatplaats Velp-Zuid

VELP – Bewoners van De Binnentuin in Velp-Zuid gaan met buurtbewoners in gesprek over de aanleg van een hondenuitlaatveld nabij hun flat. De aanleg van het veldje houdt de gemoederen in de buurt al lange tijd bezig.

De gemeente besloot in 2006 in overleg met buurtbewoners en het Wijkplatform Velp-Zuid om bij de ontwikkeling van het Elsweidenterrein een hondenuitlaatplaats aan te leggen. De bewoners van het nieuwe appartementencomplex De Binnentuin kwamen hier echter tegen in opstand. Zij vrezen dat de uitwerpselen voor stank en een gevaar voor de gezondheid zorgen. Afgelopen dinsdag vond er in de buurt een bijeenkomst plaats onder leiding van een professionele buurtbemiddelaar. Dit moest tot een oplossing leiden in de hondenpoep-vete. Eerdere gesprekken tussen buurtbewoners leidden niet tot overeenstemming.

De bijeenkomst gold als het laatste gesprek tussen de buurtbewoners voordat de gemeente de knoop zou doorhakken. Wethouder Harriët Tiemens maakte eerder deze week bekend dat als de bewoners er tijdens deze bijeenkomst niet uit zouden komen, de gemeente een gewijzigde versie van de hondenuitlaatplaats zou realiseren. Er zou in tegenstelling tot het eerdere plan een opruimplicht voor de uitwerpselen gaan gelden en de plek zou worden omringd door een hek en haagbeuk. Ook zou het veld worden verplaatst, zodat het verder van de gevel van de flat komt te liggen. ¨We gaan ons best doen er een leuke plek van te maken¨, verklaarde Tiemens. Ook de aangepaste versie van het plan kon echter op weerstand van bewoners van De Binnentuin rekenen. Tiemens: ¨De bewoners geloven niet zo in de opruimplicht.¨

De gemeente Rheden verklaart dat er tijdens de bijeenkomst van afgelopen dinsdag sprake was van ¨een sfeer van erkenning.¨ Tot een oplossing voor de hondenuitlaatplaats is het echter nog niet gekomen. ¨De bijeenkomst zorgde er wel voor dat bewoners willen proberen om er met elkaar uit te komen¨, aldus Rheden. Er is een werkgroep van twee buurtbewoners en twee bewoners van De Binnentuin gevormd. Deze zullen de komende tijd met elkaar op zoek gaan naar een oplossing. De gemeente wil eerst de uitkomst van dit overleg afwachten voordat zij een definitief besluit neemt over de aanleg van de hondenuitlaatplaats.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.