Home / Eerbeek / Vredesloper

Vredesloper

De Vredesweek is in Eerbeek vormgegeven door gezamenlijk een vredesloper te maken. Veel mensen hebben hieraan een bijdrage geleverd door een stoffen blok te maken. In groepjes, maar ook individueel is er aan de vredesloper gewerkt. Door mensen uit alle groepen en religies: de Turkse en Molukse vrouwengroep zijn benaderd, evenals de dames uit de RK Kerk. Leerlingen uit de hogere groepen van de christelijke scholen in Eerbeek hebben tekeningen en plakwerken op dun karton bijgedragen. De Vredesweek is afgesloten met een oecumenische dienst in de RK Heilige Geestkerk. De stoffen en papieren vredesblokken waren op donkergroene stof gehecht en vormden een prachtige loper van achter uit de kerk naar voren tussen de rijen banken. Het is de bedoeling dat de drie lopers met papierenblokken zullen rouleren tussen de drie scholen. De loper met stoffen blokken wordt verder afgewerkt en kan ieder jaar in de Vredesweek worden uitgebreid door vrouwen uit de verschillende groepen en gebruikt tijdens de dienst.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.