Home / Bronkhorst / Ombudsteam PvdA waarschuwt tegen campagne ‘Overheidsbijdragen’

Ombudsteam PvdA waarschuwt tegen campagne ‘Overheidsbijdragen’

BRUMMEN / EERBEEK – Net als in Noord Brabant en Zeeland wordt nu ook post verstuurd naar burgers in de gemeente Brummen door het “Voorlichtingscentrum Overheidsbijdragen” uit Den Haag. De brief wordt verstuurd in een envelop die erg veel lijkt op de bekende blauwe belastingenveloppen en bevat het verzoek om geld te storten op een ING rekening.

Het PvdA-ombudsteam Brummen-Eerbeek adviseert om niet in te gaan op deze brief. ‘Reageer niet, ook al zijn ze aan u persoonlijk gericht en stort zeker geen geld”, aldus het team. Het blijkt niet verboden te zijn om dergelijke campagnes te voeren om daarmee mensen geld uit de zak te kloppen (13,90 plus 5,60 verzendkosten) voor een informatiemap genaamd ‘Overheidsbijdragen”.

Regelhulp
Het PvdA – Ombudsteam Brummen-Eerbeek zegt zich sterk te maken voor iedere burger in de gemeente Brummen. ,,Velen zijn bijvoorbeeld de weg kwijtgeraakt in het woud van formulieren en regelingen in ons land. Vandaar ook deze waarschuwing”, aldus voorzitter Flore. Hij wijst er op dat de gemeente Brummen is aangesloten bij Regelhulp. Inwoners van de gemeente Brummen kunnen op www.regelhulp.nl gratis informatie vinden over de Wmo-voorzieningen (Wet maatschappelijke ondersteuning) en andere mogelijkheden binnen de gemeente die er zijn op het gebied van zorg en welzijn. ,,Hebt u zorg, hulp of financiële steun nodig? Regelhulp laat zien welke oplossing bij uw situatie past. En hier hoeft u geen geld voor te storten”, aldus Flore. Voor meer informatie kan men terecht bij de Wmo-loketten Wegwijs in het Tjark Rikscentrum, Derickxkamp 2a in Eerbeek. Inloopspreekuur: op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur en het loket Wegwijs, Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen. Inloopspreekuur: op werkdagen van 13.30 tot 15.30 uur. Het contactadres van het PvdA-ombudsteam is: flore@kpnplanet.nl.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.