Op- en afrit A348 bij De Beemd van de baan

DE STEEG / VELP – Er komt geen op- en afrit van de A348 voor het bedrijventerrein De Beemd ter hoogte van de Rietganssingel. De gemeente Rheden nam dit besluit vorige week nadat de resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid van de ontsluiting bekend waren.

Rheden heeft de mogelijkheid onderzocht om de Rietganssingel als toegangsweg voor het Velpse bedrijventerrein te gebruiken. De Beemd is momenteel vanaf de A348 alleen te bereiken via het wegdeel dat van Arnhem naar Dieren gaat. Werknemers en bezoekers die vanaf Rheden komen of vanaf het terrein naar Arnhem willen, zijn genoodzaakt een omweg te nemen. Het college zet om meerdere redenen een streep door de op- en afrit. Het belangrijkste motief om van de ontsluiting af te zien, is volgens het gemeentebestuur het prijskaartje van ruim vier miljoen euro. Uit de studie blijkt verder dat de positieve effecten van de op- en afrit minimaal zijn, schrijft het college in een persverklaring. ¨Er is weliswaar tijdwinst voor bezoekers en werknemers, maar deze winst weegt niet op tegen de nadelige effecten.¨ Daarnaast blijkt het niet eenvoudig om de op- en afrit in te passen in de bestaande situatie. ¨Zo komen er bijvoorbeeld geluidschermen dichter bij de woningen te staan¨, aldus het college.

Het plan leidde tot veel onrust onder omwonenden. Jan Goossens sprak vorige week tijdens een raadsavond namens bewoners van onder meer de Talingsingel en de Rietganssingel het college en de raad toe. ¨Natuurlijk ben ik blij dat er geen ontsluiting komt, maar dit moet wel schriftelijk worden vastgelegd.¨ Goossens vroeg het college om een garantie dat de op- en afrit van De Beemd de komende jaren niet nogmaals een discussiepunt wordt. Volgens wethouder Hans Elsenaar kan het college echter geen garanties geven. ¨We kunnen niet in de toekomst kijken. De A348 is van de provincie en wij weten niet wat de provincie gaat doen.¨ Goossens overhandigde vervolgens de 250 handtekeningen van zijn buurtgenoten aan Elsenaar ´om te laten zien hoe het onderwerp heeft geleefd.´

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.