Rhedense gemeenteraad spreekt zich uit voor RTV Veluwezoom

DE STEEG – Tijdens de raadsvergadering van Rheden, dinsdagavond, is RTV Veluwezoom gekozen als lokale omroep voor de gemeente Rheden. De omroep zal worden voorgedragen aan het Commissariaat voor de Media, dat uiteindelijk de beslissing neemt. De raad heeft hiermee een andere keuze gemaakt dan het college.

De Rhedense gemeenteraad werd dinsdag gevraagd te beslissen over het voorstel van het college van B en W om M-FM voor de dragen als zendgemachtigde. De ChristenUnie diende een amendement in om dit voorstel te veranderen, zodat de keuze op RTV Veluwezoom zou vallen. Dit amendement werd gesteund door Gemeentebelangen, GroenLinks, de PvdA en de SP. De partijen D66, CDA, VVD en de Groep Pieper-Rook namen nog niet direct een beslissing. Uiteindelijk steunden alle partijen behalve het CDA het CU-amendement, waardoor dit voorstel met 23 van de 27 stemmen werd aangenomen. Het CDA wilde geen keuze maken tussen de huidige zendgemachtigde M-FM en RTV Veluwezoom. Voordat RTV Veluwezoom in Rheden en Rozendaal kan starten, moeten eerst de gemeenteraad van Rozendaal – over vijf weken – en vervolgens het Commissariaat voor de Media zich nog uitspreken. Het in De Steeg genomen besluit is echter een zeer belangrijke stap in de richting voor RTV Veluwezoom, dat nu al lokale radio maakt in de gemeente Brummen. Het besluit om te switchen wordt genomen voor de periode van vijf jaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.