Ballonvaart loopt uit de hand

KLARENBEEK – De Beroepsbrandweer uit Apeldoorn is de winnaar geworden van de regionale brandweerwedstrijden in Klarenbeek. Van de twaalf deelnemende korpsen scoorden de beroepsbrandweerlieden de meeste punten en verdienden hiermee de wisselbeker. Het Vrijwillige brandweerkorps uit Klarenbeek tekende deze dag voor een prima organisatie van een lange dag.

De deelnemende korpsen uit de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst moesten zich om beurten melden bij de brandweerkazerne De Grens. Hier kregen zij de melding dat er brandje was in een woning aan de Hessenallee. Daar aangekomen zagen de brandweerlieden dat er een luchtballon uit de koers was geraakt en boven op een woning terecht was gekomen. De piloot was er uit geslingerd, maar de passagiers, een bruidspaar, zat nog luid schreeuwend in de korf. Door de branders onder de ballon waren gordijnen van een openstaand raam in brand geraakt, waardoor er een binnenbrand ontstond. De meeste korpsen waren meteen druk met het bruidspaar, maar binnen dreigde een persoon te stikken door de rook.

De wedstrijden trokken veel bekijks van het publiek. Aan het eind van de dag was er een feestelijke prijsuitreiking in Ons Gebouw. Burgemeester J. Penninx van de gemeente Voorst prees de korpsen voor hun vlotte inzet. Hij wees op het grote belang van een goed geoefend korps. Regiocommandant Michiel Verlinden had waardering voor de prestaties van de korpsen. Alle ploegen hadden binnen de geplande speeltijd hun taak afgerond. De korpsen hadden er echter moeite mee prioriteiten te stellen. Dit kostte menig ploeg veel punten.
Het team van de Beroepsbrandweer uit Apeldoorn was met 1667 punten de beste. Op de tweede plaats kwam de Vrijwillige brandweer uit Hoenderloo met 1512 punten en de Vrijwillige brandweer uit Loenen werd derde met 1505. De beste bevelvoerder werd Erwin Radiks van de Beroepsbrandweer Apeldoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.