Home / Bronkhorst / Diamanten echtpaar Pietersz viert feest

Diamanten echtpaar Pietersz viert feest

BRUMMEN – John en Floor Pietersz uit Brummen trouwden 21 september 1950 in Jakarta en 60 jaar later vierden ze dit heugelijke feit met familie in Concordia in Brummen. Op papier is het echtpaar pas 59 jaar getrouwd want toen zij in 1962 naar Nederland kwamen, is er een fout gemaakt. Deze is nooit hersteld, maar het diamanten echtpaar kan zich er niet druk om maken.

Zes kinderen van John en Floor werden in Nieuw-Guinea geboren. In 1962 werd het land onafhankelijk en moest de van oorsprong Nederlandse Floor terug naar Nederland wegens het dreigende gevaar. Haar echtgenoot volgde een jaar later en na verschillende opvangpensions kwam het paar, met inmiddels zeven kinderen, in 1964 in Brummen te wonen. John werkte tot 1986 bij de politie als administrateur en Floor werkte als controleur bij tricotagebedrijf Nöbel in Zutphen, naast haar drukke baan als moeder. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.