Home / Velp / Massaal lopen over de Posbank

Massaal lopen over de Posbank

VELP – Ruim 5000 deelnemers aan de Posbankloop genoten zondag van het fraaie weer, de prima organisatie en de schitterende natuur van de Veluwezoom. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Stefan van den Broek.

Het handjevol toppers dat in Velp startte maakte er een mooie wedstrijd van, met zoals gezegd de 38-jarige Belg Stefan van den Broek als laureaat. De Vlaming had na het afhaken van de Nederlandse favoriet Greg van Hest feitelijk vrij spel, bij afwezigheid van Afrikaanse (Keniaanse) lopers. Die wonnen alle edities van de voorbije jaren, maar de organisatie koos er bewust voor geen atleten meer in te laten vliegen voor hun evenement. De ATAG Posbankloop is sinds dit jaar namelijk klimaatneutraal. Dat betekent dat de organisatie de CO2 belasting, veroorzaakt door het evenement en de komst van de deelnemers, compenseert door de aanplant bomen. Daar zijn er ongeveer 650 voor nodig, die ergens aangeplant zullen worden. Intussen genoten duizenden lopers van de fraaie bossen waaruit de Veluwezoom bestaat. Lopen is momenteel ‘hot’ en jaarlijks groeit het deelnemersaantal aan de ATAG Posbankloop. Vooral het legioen wandelaars groeit sterk – foto Marc Pluim
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.