Presentatie Anne op de Kopermolen

KLARENBEEK – Anne van Schaik uit groep 7 van De Kopermolen in Klarenbeek heeft vrijdag 17 september verteld over de bijzondere reis die ze heeft gemaakt in augustus van dit jaar. Anne, die pas nog in Den Haag de eerste schoenendoos heeft gevuld met prinses Máxima en reisgenoot Stein Altena, mocht ook op De Kopermolen een schoenendoos vullen.

Voordat ze dat deed, werd het Schoenendooslied van Edukans gezongen. Toen Anne haar verhaal over Kenia vertelde aan de hand van foto’s was iedereen muisstil. Vooral het plaatje van een klein verkouden meisje in een vies jurkje in de sloppenwijken vonden de kinderen bijzonder.
Na haar verhaal vulde Anne een schoenendoos met Johan van der Pols van Edukans. Samen vertelden ze wat er zoal in een cshoenendoos moet en kan. Dit ging onder andere over schoolspullen, toiletspullen, knuffels en klein speelgoed waar kinderen in Kenia en andere landen enorm blij van worden. Ook werd er stil gestaan bij dingen die juist niet in een schoenendoos mogen zoals een varkensknuffel en etenswaren. De kinderen uit groep 1 en 2 hadden ontzettend veel knuffels meegenomen die bovenop de berg andere knuffels werden gelegd die de andere groepen al mee hadden genomen. Tot slot werd er gekeken naar de film die is gemaakt tijdens de reis van Anne.

www.youtube.com/watch?v=6EdYpMRqPmA&feature=player_embedded  
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.