Home / Eerbeek / Spelen met winkelwagentjes

Spelen met winkelwagentjes

EERBEEK – Een ferme duw en met de bekende zwabberende kleine wieltjes zet het lege winkelwagentje koers over het asfaltparcours bij Heine Super de Boer.

Het is duidelijk dat de wegwerkers die het asfalteerwerk hebben verzorgd ‘op afschot’ hebben gewerkt. Niet alleen regenwater loopt daardoor in de putten, maar de geduwde karretjes zetten ook onherroepelijk koers naar de linkerzijde van het parcours. Met een metalige klap belandt dan ook dit winkelwagentje in de dranghekken. Leden van De Dwarsliggers meten snel het punt waar het karretje tot stilstand kwam en geven de uitslag door. De Eerbeekse Carnavalsvereniging bestaat volgend jaar 3×11 jaar en dat is een jubileum in de wereld van de feestneuzen. Om de kas wat te spekken helpen ze Capsar Heine van de gelijknamige (35 jaar bestaande) Eerbeekse Super de Boer winkel daarom bij de organisatie van het nieuwe evenement. Het heet officieel het NK Winkelwagenwerpen, maar er wordt dus geduwd, niet gesmeten. Verder maakt dat niet zo veel uit. Het gaat om de lol en heel wat bezoekers zijn afgekomen op het ludieke evenement op de parkeerplaats van de super en vermaken zich daar prima.
Naast het zo ver mogelijk wegduwen van de karretjes is nog veel meer te doen. Een djembé-groep zorgt voor muziek, er kan worden geproefd van hapjes, spelletjes worden gedaan, er is een springkussen, de geur van poffertjes en hamburgers vermengt zich en voor de kinderen tot acht jaar is er een eigen wedstrijd, waarbij een klein karretje wordt gebruikt om zo veel mogelijk flessen Coca Cola om te kegelen.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.