Home / Rozendaal / Rozendaal wil veel groen en hoogteverschil op De Del behouden

Rozendaal wil veel groen en hoogteverschil op De Del behouden

ROZENDAAL – De inloopbijeenkomst op 14 september op het gemeentehuis in Rozendaal is goed bezocht; 80 mensen waren geïnteresseerd en kwamen kijken naar de voorlopige schetsen van de stedenbouwkundige visie van De Del in Rozendaal.

De bezoekers kregen een toelichting, maar bewoners van de gemeente en andere belangstellenden hadden zelf ook vragen over de ontwikkelingen op de Del. Die vragen gingen voornamelijk over de Dorpsschool, geluidshinder, verkeersafwikkeling, soort woningen en de start van de bouw. Deze punten worden in een verdere planvorming meegewogen. De belangstellenden waren erg enthousiast over het behouden van het aanwezige groen en de hoogteverschillen in het landschap.

Enkele jaren geleden kwamen de voetbalvelden op De Del vrij, na het vertrek van SC Rozendaal. Sindsdien is de gemeente druk bezig om de velden een nieuwe bestemming te geven. In maart 2008 is besloten om de Dorpsschool definitief naar De Del te verplaatsen omdat de huidige school een nieuwe locatie nodig heeft. Voorwaarde is wel dat aan de gezondheidseisen wordt voldaan. De kosten van de bouw van de school worden gedekt door woningbouw te realiseren op de resterende gronden van de voormalige sportvelden.

Op de schetsen is te zien dat er een sportfaciliteit wordt gerealiseerd. Twee sportondernemers willen een sporthal bouwen; deze zou dan zo zuidelijk mogelijk op de tennisvelden worden gebouwd zodat de hal tevens als geluidsbuffer dient. De plannen van de gemeente Rozendaal worden een combinatie van sport, spel en cultuur voor jong en oud. Deze plannen worden door ondernemers verder uitgewerkt tot een concrete bouwaanvraag.
De gemeenteraad heeft dinsdag besloten om het college de ruimte te geven om over de plannen te onderhandelen.
In de sportfaciliteit moet in ieder geval een gymnastiekvoorziening te komen voor de kinderen van de Dorpsschool. In november 2010 wordt verwacht dat een stedenbouwkundig plan door de raad kan worden vastgesteld en dan kan binnen een aantal maanden een bestemmingsprocedure worden gestart voor de realisatie van de plannen op de voormalige voetbalvelden.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.