Home / Bronkhorst / Uitbreiding bedrijventerrein de Hazenberg

Uitbreiding bedrijventerrein de Hazenberg

BRUMMEN – Bedrijven die zich in Brummen willen vestigen, krijgen daartoe nu eindelijk de kans. De gemeente gaat kavels verkopen op de Hazenberg, waar nu de voormalige sportvelden liggen.

In 2005 en 2006 is de Hazenberg opnieuw ingericht. De sportvelden van Sc. Brummen zijn naar achteren verplaatst. Sindsdien hebben de voormalige velden geen bestemming. Af en toe wordt het terrein gebruikt voor een evenement. Omdat er in Brummen verder geen ruimte is voor nieuwe ondernemers om een bedrijf te vestigen, heeft de gemeente besloten het terrein te gaan herontwikkelen.
In eerste instantie worden kavels uitgegeven aan de rand van het terrein, dit vraag namelijk de minste investeringen van de gemeente. “Voor de percelen aan de rand van het gebied hoeven we bijvoorbeeld geen nieuwe infrastructuur aan te leggen”, aldus wethouder Bart Elbers. “Dat kan altijd later nog, als we ook de percelen midden op het terrein verkopen.” Tot die tijd kan het voormalig sportveld voor andere doeleinden worden gebruikt.
Het terrein staat open voor lichte bedrijvigheid, zware industrie is niet welkom. De groene grens die er momenteel ligt, wordt gehandhaafd. Het duurt echter nog even voor het eerste bedrijf zich op de Hazenberg kan vestigen. Er is een wijziging nodig van het bestemmingsplan, waarvoor de procedure zo’n negen maanden in beslag zal nemen.
Wel wordt begin volgend jaar gestart met de verbreding van de L.R. Beijnenlaan. Deze ontsluitingsweg van het bedrijventerrein is te smal en voldoet niet. Voor de verbreding heeft Brummen provinciale subsidie gekregen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.