Cursus voor kinderen met overgewicht

RHEDEN – Een groep samenwerkende hulpverleners start in Rheden met een cursus voor kinderen met overgewicht. Twee kinderfysiotherapeuten, een kinderpsycholoog, een bewegingsdocent en een diëtist hebben deze cursus ontwikkeld, waarin kinderen worden geholpen met een goed voedings- en bewegingspatroon.

In de cursus wordt aandacht besteed aan het vinden van een geschikte vorm van bewegen, die de kinderen blijvend kunnen beoefenen na de cursus. De kinderfysiotherapeuten en bewegingsdocent werken samen aan het opbouwen van conditie en spierkracht. Hieraan parallel worden bijeenkomsten gehouden over voeding. Sommige zijn alleen voor de kinderen, andere voor kinderen en ouders samen. Deze lessen worden gegeven door de diëtiste en kinderpsycholoog samen. Ook wordt aandacht besteed aan de weerbaarheid van kinderen. In dit pilotproject wordt nauw samengewerkt door de verschillende dienstverleners.
Er kunnen tien kinderen uit groepen vijf, zes, zeven en acht van de basisschool meedoen aan deze cursus. Aanmelden kan telefonisch of per e-mail bij Fysiotherapeutisch Centrum Rheden – De Steeg – Giesbeek, tel. 026-4951910 of info@fysiorheden.nl. Na aanmelding wordt het kind uitgenodigd om te kijken in hoeverre het overgewicht heeft en geschikt is om aan de groepscursus mee te doen. In november gaat de cursus dan van start.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.