Home / Klarenbeek / Wedstrijden brandweerkorpsen gemeente Apeldoorn in Klarenbeek

Wedstrijden brandweerkorpsen gemeente Apeldoorn in Klarenbeek

KLARENBEEK – Dit jaar wordt zaterdag de jaarlijkse Apeldoornse brandweerwedstrijd georganiseerd door het brandweerkorps Klarenbeek. Twaalf brandweerkorpsen (elf korpsen vrijwilligers en een beroepsploeg) uit de gemeente Apeldoorn, Voorst en Epe gaan strijden om de eerste plaats.

Twaalf korpsen gaan om de beurt naar hetzelfde incident, nadat ze vanuit het mobiele commandocentrum een oproep hiervoor hebben ontvangen. Het incident kan een brand zijn maar ook een ongeval, een boom over de weg of een mens of dier in nood. Het doel is het incident onder controle te krijgen en eventuele slachtoffers in veiligheid te brengen.
Belangrijk is vooral dat de teams hun theoretische kennis kunnen toepassen in de praktijk. Vaak vinden de korpsen de realistische oefening moeilijker dan een echte "uitruk" omdat er vaak veel publiek is en omdat ze graag willen winnen.
De teams worden door een deskundige jury beoordeeld op ondermeer initiatief, inzetsnelheid en veiligheid.

Vooraf wordt er geen informatie gegeven over het scenario en de locatie. Pas op de dag zelf krijgen de deelnemers te horen waar de wedstrijd wordt gehouden. Dat geldt uiteraard ook voor het publiek. De eerste ploeg start om 08.10 uur en de laatste ploeg om 16.50 uur.

www.brandweerklarenbeek.nl

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.