Home / Eerbeek / 50 jaar Beekwal Eerbeek

50 jaar Beekwal Eerbeek

EERBEEK – Op maandag 27 september start een feestweek ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Beekwal in eerbeek. een periode, waarin de zorg aan ouderen ingrijpend is veranderd.

Toen De Beekwal in 1960 haar deuren opende, zag de zorg voor ouderen er heel anders uit dan nu. Veel mensen gingen na hun 65-ste in het ‘bejaardentehuis’ wonen, ook al hadden ze nauwelijks zorg nodig. Bewoners waren vaker nog vitaal en werkten zelf mee in het huishouden, keuken en de klussendienst van De Beekwal. Langzaam veranderde de visie op zorg aan ouderen. De behoefte aan zorg werd een steeds scherper criterium om in aanmerking te komen voor extra voorzieningen. De Beekwal groeide mee in die ontwikkeling en transformeerde naar een woonzorgcentrum voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben.

Maandag wordt de aftrap gegeven voor een feestweek. In een divers programma vieren cliënten, (oud)-medewerkers, vrijwilligers en genodigden het vijftigjarig bestaan. Dinsdag is er een modeshow voor de bewoners van Beekwal, woensdag is er een receptie voor de medewerkers, oud-medewerker, vrijwilligers en genodigden, donderdag is er een feestmiddag voor thuiszorg-cliënten en bewoners Derickxkamp en vrijdag is er weer een feestmiddag voor de bewoners van de Beekwal.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.