Home / Rozendaal / Uitstel over besluit over lokale omroep Rozendaal

Uitstel over besluit over lokale omroep Rozendaal

ROZENDAAL – Een besluit over de uitzendrechten voor een lokale omroep in de gemeente Rozendaal, is uitgesteld tot november. Met dat voorstel kwam lokale partij het PAK tijdens de commissievergadering van 21 september. Het voorstel is door de twee andere partijen overgenomen.

De gemeenteraad moet besluiten welke lokale omroep het beste bij de gemeente Rozendaal past. Twee omroepen proberen hiervoor in aanmerking te komen. Dat zijn de Micro Omroep Stichting (beter bekend als radio M-FM) en RTV Veluwezoom uit Brummen.

De afgelopen maanden is er veel gedoe geweest binnen de Micro Omroep Stichting. De meeste medewerkers zijn overgestapt naar RTV Veluwezoom. Deze laatste omroep heeft nu plannen om ook in Rheden en Rozendaal als lokale omroep op te gaan treden. De Micro Omroep Stichting zegt daarentegen schoon schip te hebben gemaakt en wil een doorstart maken, hoewel dat momenteel nog niet te horen en te zien is.
Beide omroepen hebben het woord gevoerd tijdens de commissievergadering. Raadslid Barend van der Plas constateerde dat de gemeenteraad een salomonsoordeel tussen de twee omroepen moet vellen. Het leek hem verstandig om de argumenten van beide omroepen te laten inwerken en pas een volgende vergadering de knoop door te hakken. Zijn voorstel werd overgenomen door de BGR en Rosendael’74, zodat pas in november een besluit valt.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.