Kleine school wordt kampioen

LIEREN – Het gebeurt zelden dat een kleine school kampioen wordt in een Apeldoorns toernooi voor basisscholen en dan ook nog eens voor het eerst meedoet; het lukte de jongens van groep 5/6 van de Prinses Julianaschool uit Lieren wel op de velden van handbalvereniging Achilles.

Onder de deskundige coaching van juf Marion van Rijt hadden de jongens en meisjes van groep 5 en 6 zich de afgelopen weken teruggetrokken in de gymzaal. Ze kenden het spel handbal niet en daarom moest de juf hen alle kneepjes van het spel bijbrengen.

De finale werd gespeeld tegen de jongens van de Boemerang. De Prinses Julianaschool kwam met 4-1 voor, maar één minuut voor tijd werd het gelijk door een vlammend afstandsschot. Weer waren strafworpen noodzakelijk. Het werd een zenuwslopende wedstrijd; na tien strafballen stond het nog steeds gelijk. Uiteindelijk wist de keeper van de kleine school uit Lieren de laatste van extra strafworpen te stoppen en werd het feest gevierd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.