Home / Lieren / Kleine school wordt kampioen

Kleine school wordt kampioen

LIEREN – Het gebeurt zelden dat een kleine school kampioen wordt in een Apeldoorns toernooi voor basisscholen en dan ook nog eens voor het eerst meedoet; het lukte de jongens van groep 5/6 van de Prinses Julianaschool uit Lieren wel op de velden van handbalvereniging Achilles.

Onder de deskundige coaching van juf Marion van Rijt hadden de jongens en meisjes van groep 5 en 6 zich de afgelopen weken teruggetrokken in de gymzaal. Ze kenden het spel handbal niet en daarom moest de juf hen alle kneepjes van het spel bijbrengen.

De finale werd gespeeld tegen de jongens van de Boemerang. De Prinses Julianaschool kwam met 4-1 voor, maar één minuut voor tijd werd het gelijk door een vlammend afstandsschot. Weer waren strafworpen noodzakelijk. Het werd een zenuwslopende wedstrijd; na tien strafballen stond het nog steeds gelijk. Uiteindelijk wist de keeper van de kleine school uit Lieren de laatste van extra strafworpen te stoppen en werd het feest gevierd.
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.