Home / Bronkhorst / Sloop oude Koningin Julianaschool Brummen nabij

Sloop oude Koningin Julianaschool Brummen nabij

BRUMMEN – Binnenkort is het zover: de sloop van het oude schoolgebouw van de Koningin Julianaschool aan het Graaf van Limburg Stirumplein. De aanwezige vleermuizen krijgen een ander onderkomen, waardoor de sloop vanaf 4 oktober kan gaan plaatsvinden. Waarschijnlijk is de sloop eind oktober gereed.

Uit een onderzoek dat nodig is op basis van de flora- en faunawet, is gebleken dat er mogelijk beschermde vleermuissoorten in de gymzaal bij het oude schoolgebouw aanwezig zijn. Nader onderzoek wees uit dat het om een tweetal soorten vleermuizen gaat die de gebouwen gebruiken als zomerverblijf. De Flora- en Faunawet biedt dan de mogelijkheid om mitigerende maatregelen te nemen. Concreet betekent dit dat het tijdelijk plaatsen van vleermuiskasten in de directe omgeving van de gebouwen, tot een nieuw gebouw op de betreffende locatie gereed is, een passende maatregel is. Een aantal vleermuiskasten is deze week in bomen gehangen rondom de oude gebouwen van de Koningin Julianaschool. Ook heeft Stichting Welzijn Brummen toestemming verleend vleermuiskasten tegen de gevel van Plein 5 te laten bevestigen.

De sloop van de gebouwen heeft in de tussentijd niet stil gelegen. Het asbest uit de voormalige Julianaschool is verwijderd, evenals de noodlokalen. Ook zijn er begin dit jaar enkele bomen gekapt die in de slooproute stonden. De werkzaamheden worden binnenkort hervat. Een week nadat de vleermuiskasten zijn opgehangen kan de sloop beginnen. De sloop van de gebouwen zal eind oktober gereed zijn.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.