Inschrijving Atag Posbankloop verlengd

VELP – De inschrijvingsperiode voor deelname aan de ATAG Posbankloop Velp (komende zondag 26 september) is verlengd. Deelnemers kunnen zich tot komende donderdag 23 september 24.00 uur aanmelden. Inschrijven is mogelijk via de site www.atagposbankloop.nl.

Aanvankelijk was bepaald dat de inschrijving zou sluiten op zondag 19 september. Overleg tussen alle betrokkenen heeft opgeleverd dat de termijn met vier dagen is verlengd. Posbankloopmanager Cees Ursem: “Het heeft vooral met ‘handjes’ te maken. De inschrijvingen moeten namelijk wel tijdig kunnen worden verwerkt. Een aantal leerlingen van ROC A12 heeft nu aangegeven te zullen helpen en daarom hebben we de inschrijving kunnen verlengen.”

De organisatie hoopt het aantal deelnemers van vorig jaar minimaal te evenaren. Toen kwamen 3.000 hardlopers en 1.250 wandelaars op de ATAG Posbankloop af. De ROC A12 6 kilometerloop start zondag om 13.00 uur, de ATAG Posbankloop over 15 kilometer om 14.00 uur. Wandelaars kunnen starten vanaf 08.00 uur (7,5, 17, 25 en 30 kilometer). In tegenstelling tot de hardloopwedstrijden kan voor de Larenstein Posbank Wandeltochten ook zondag tot 11.00 uur nog worden ingeschreven.

Greg van Hest start zondag overigens niet in de ATAG Posbankloop. De Tilburger, die bezig is aan zijn afscheidstournee, heeft af moeten zeggen vanwege een achillespeesblessure, die hij opliep bij het NK 10 kilometer op 5 september. Kort na die wedstrijd hoopte Van Hest nog dat hij snel zou herstellen, maar dat blijkt nu niet zo te zijn.
Greg van Hest: “Het is ongelooflijk balen. Na het NK 10 kilometer heb ik een week rust genomen. Daarna heb ik geprobeerd de training te hervatten, maar dat lukte nauwelijks. Het lijkt wel alsof de pijn alleen maar erger wordt.”

Van Hest had in het verleden vaker last van zijn achillespezen (hij werd er drie keer aan geopereerd), maar de laatste jaren leek het leed geleden. Als gevolg van de blessure moest hij afgelopen zondag ook de Dam tot Damloop aan zich voorbij laten gaan. Onduidelijk is nog of hij op tijd fit is voor zijn laatste officiële wedstrijd: de Marathon van New York op 7 november.
Cees Ursem van de ATAG Posbankloop: “Het is heel jammer dat Greg niet komt, maar wij hebben natuurlijk alle begrip. Het is vooral vervelend voor hemzelf. Hij had zich zoveel van zijn afscheidstournee voorgesteld en daar komt nu weinig van terecht. We zullen nu proberen een goede vervanger voor hem te vinden.”

www.atagposbankloop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.