Home / Velp / Buurtfeest rondom bewonersinitiatieven Nieuw Velp-Zuid

Buurtfeest rondom bewonersinitiatieven Nieuw Velp-Zuid

VELP – Zaterdag houden het Pleinteam, een groep actieve bewoners uit de buurt Nieuw Velp Zuid, in samenwerking met de gemeente Rheden en Vivare een bijzonder buurtfeest op het Kemphaanplein. Tijdens het buurtfeest wordt op een speelse manier jong en oud enthousiast gemaakt voor een van de clubs die binnenkort in de wijk van start gaan.

De kern van het buurtfeest wordt gevormd door de promotie van vier kansrijke bewonersinitiatieven. Het afgelopen jaar werden bewoners bevraagd op wat zij aan activiteiten missen in hun wijk. Deze lijst werd door het Pleinteam teruggebracht tot vier activiteiten: koken voor vrouwen, knutselen voor kinderen, zwerfvuilacties en sportactiviteiten voor kinderen. Tijdens het buurtfeest kunnen bewoners nu kennismaken met de kookclub, een knutselclub, een onderhoudclub en/of sportclub. Doel is om bewoners te enthousiasmeren zich bij een club aan te sluiten, maar ook om vrijwilligers te werven.

Een opbouwwerker van de welzijnsorganisatie Carion ondersteunt het Pleinteam en geïnteresseerden bij realisatie van de clubs. Direct na het buurtfeest gaat hij met hen aan de slag met het daadwerkelijk opzetten van de vier clubs. Hierbij wordt samenwerking gezocht met partijen in de wijk zoals de scholengemeenschap het ROC A12, het sportcentrum Jagyba, het buurtcentrum De Paperclip en de basisscholen Kleurenrijk en PC Prins Bernhardschool.

In tegenstelling tot vorig jaar is het feest dit keer grotendeels door het Pleinteam georganiseerd. De bewoners bedachten zelf het programma en vonden sponsoren zoals de supermarkt COOP en de gemeente Rheden. Vivare en gemeente Rheden ondersteunen de bewoners in de organisatie van het feest en doen een financiële bijdrage. Dit tweede buurtfeest maakt onderdeel van het gestarte leefbaarheidstraject in 2009. Vivare activeerde toen bewoners en zocht samenwerking met andere partijen in de wijk.

De dag start om 10.00 uur met een rommelmarkt. Vanaf 13.00 uur starten de vier clubs en kunnen bezoekers verder deelnemen aan een dansworkshop, een hardloopwedstrijd of meedoen met een van de oud-Hollandse spelletjes voor kinderen. In geval van regen bieden twaalf grote gekleurde tenten een droog onderkomen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.