Home / Loenen / Dorpsraad: ‘Loenen dreigt slaapdorp te worden’

Dorpsraad: ‘Loenen dreigt slaapdorp te worden’

LOENEN – De Dorpsraad Loenen is teleurgesteld dat er zo weinig schot zit in de bouwplannen. Het is volgens de raad te lang geleden dat in het dorp werd gebouwd. Er is vooral dringend woonruimte nodig voor jongeren en voor ouderen. Er liggen een aantal bouwplannen op de tekentafels, maar er komt geen spade in de grond.

 

De Dorpsraad hoopt dat in maart 2011 gebouwd gaat worden op het de hoek Eerbeekseweg en de Horstweg. Er wordt daarbij gerekend op de maximale medewerking van de gemeente Apeldoorn om deze starttijd te realiseren.

De Loenense dorpsraad doet er alles aan om vaart te zetten achter te plannen. De malaise in de bouw is ook niet gunstig voor de projecten aan de Beekbergerweg (De Ronde Akker) en Hameinde (kassenproject). Toch rekent voorzitter Ben Gabriël dat er na 2011 jaarlijks regelmatig wat gebouwd gaat worden. “Zonder nieuwe woningen krijgen we geen aanwas. De jongeren, maar ook de ouderen moeten in het dorp kunnen blijven wonen. Ook voor de winkels is het noodzakelijk dat er een regelmatig stroom nieuwe woningen komt. De leefbaarheid van ons dorp komt in gedrang. We dreigen een slaapdorp te worden”.

De projecten in het Scholtencomplex en Engelenweg (Rabobank) ziet Gabriël de eerste jaren niet gerealiseerd. “Het heeft allemaal te veel haken en ogen en het kostenplaatje van verwerving speelt ook aan grote rol”.
Het MOB-complex aan de Veldhuizen heeft de Dienst Landelijke Eigendommen in de verkoop. Er zijn een paar belangstellenden. Gabriël verwacht dat eind 2010 het complex wordt verkocht. Een deel krijgt wellicht een museumfunctie voor de VSM en er zijn plannen voor woningen. De nieuwe eigenaar gaat de plannen verder uitwerken.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.