Home / Doesburg / Open huis Imkersvereniging Doesburg e.o

Open huis Imkersvereniging Doesburg e.o

DOESBURG – Op zaterdag 25 september houdt Imkersvereniging Doesburg e.o. (afdeling van de ABTB) van 13.00 tot 16.00 uur een open middag in de Bijentuin aan de Panovenweg in Doesburg. Iedereen die graag eens kennis wil maken met, en meer wil weten over bijen en het houden van bijen, is van harte welkom. Tijdens de open dag zijn de bijenvolken in hun kasten, in korven en in een perspex demonstratiekast te zien. De resultaten van het bestuivingswerk van de bijen van afgelopen zomer, zoals appels, peren, pompoenen, komkommers, zaden zijn ook te bekijken.
Voor de jeugd is er het grote bijenquizspel en alle kinderen mogen een paar bolletjes van sneeuwklokjes of krokussen in een pot planten en die meenemen om zo voor het volgende voorjaar wat bloemen voor de bijen te kweken.
De bijentuin is ook elke tweede zaterdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur open. Dan kan iedereen die dat wenst informatie krijgen over bijen(houden) en kan Nederlands en Portugese honing worden gekocht.
De Bijentuin is te vinden aan de Panovenweg, tegenover het gebouw De Knoop van Scouting Doesburg. Het kan zijn dat het tunneltje tijdelijk afgesloten is, maar vanaf de kant van het industrieterrein is dit gedeelte van de Panovenweg goed bereikbaar.

Pieternel van Voorst, tel.: 0313-473493
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.