40 Jaar Welfare Rode Kruis Brummen

BRUMMEN – Het Rode Kruis in Brummen vierde het 40-jarig jubileum van de afdeling Welfare in de grote zaal van Tolzicht. Welfare is de oude naam voor de sociale activiteiten van het Rode Kruis. Daaronder vallen o.a. het bestrijden van eenzaamheid bijvoorbeeld bij ouderen en alleen wonende mensen, het bieden van verzorgde vakanties en uitjes aan zieke of gehandicapte mensen die veel verzorging nodig hebben en/of weinig mobiel zijn, en het verzorgen van vervoer voor met name rolstoelgebruikers.

Centraal stond een voordracht van mevrouw Dinie Hiddink. Zij vertelde in het Achterhoekse dialect over het leven in haar jeugd op een boerderij in Zwiep, in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Er ging een koffer vol herinneringen en anekdotes open, die met smaak en humor over het voetlicht kwamen. De ongeveer vijftig oudere gasten uit Tolzicht en van elders in Brummen luisterden ademloos. Menigeen knikte bij de herinnering aan de eigen jeugd: ja, zo was het ook bij ons.
De Welfare vrijwilligers van het Rode Kruis deden wat ze altijd doen; zich bekommeren om de gasten en feestelijke hapjes en drankjes rondbrengen. Ze werden daarin bijgestaan door het personeel van Tolzicht.
Voor de muzikale omlijsting van deze jubileumviering zorgde Ben Wissink met saxofoons. Hij kreeg het publiek een aantal keren aan het zingen van oude liedjes, waaronder een ‘Lang zal hij leven’, voor een jarige gast.
Na afloop van de bijeenkomst kwamen de vrijwilligsters van de Welfare en enkele oud-vrijwilligsters bijeen voor de huldiging van mevrouw Door Heuvelink-Waarts. Zij was namelijk vanaf het begin betrokken bij de Welfare en kon dus ook haar 40-jarige jubleum vieren. Het hoofdbestuur verleende haar de gesp voor veertig jaar trouwe dienst als vrijwillger van het Rode Kruis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.