´Mooiste pand´ wacht nog steeds op opknapbeurt

DE STEEG / RHEDEN – De eigenaar van het ´mooiste pand van Nederland´ kan nog steeds niet beginnen met de restauratie van het vervallen landhuis Rhederhof bij Rheden. Wethouder Ron König van Ruimtelijke Ordening praatte vorige week de Rhedense gemeenteraad bij over de verlening van de benodigde vergunningen.

De eigenaar van het pand startte begin dit jaar met de restauratie van het historische huis nadat hij het tv-programma ´Het mooiste pand van Nederland´ had gewonnen. Hij wilde van het vervallen landhuis een trouwlocatie maken. De gemeente liet de restauratie in april van dit jaar stilleggen, omdat de eigenaar niet over de vereiste vergunningen zou beschikken. Wethouder König liet vorige week weten dat de monumentenvergunning inmiddels is verleend. De bottleneck is momenteel echter de bouwvergunning. ¨Deze is nog niet verleend, omdat er nog discussies lopen over het gebruik van het pand¨, aldus König. Het gebruik van het pand als trouwlocatie is volgens de gemeente in strijd met het geldende bestemmingsplan Rheden-West uit 1989. Het terrein heeft destijds de bestemming ´maatschappelijke doeleinden´ gekregen, waardoor er alleen een voorziening als een bejaardenoord, school of welzijnscentrum op het terrein is toegestaan. ¨De aangevraagde bouwvergunningen moeten worden geweigerd¨, geeft de wethouder aan. Ook een aanlegvergunning is nog niet verstrekt. König: ¨We wachten hiervoor nog op aanvullende gegevens van de eigenaar. Op basis van de aangeleverde gegevens kan geen zorgvuldige beoordeling plaatsvinden.¨ König verklaart echter voorstander te zijn van de restauratie. Hij gaf vorige week te kennen met de eigenaar om de tafel te willen gaan. ¨Dit heeft wat mij betreft tot doel de ontstane impasse te doorbreken.¨ Volgens de wethouder zal ambtelijk worden nagegaan of het mogelijk is een gedoogbeschikking te verlenen. De eigenaar van Rhederhof zou dan een aantal werkzaamheden kunnen uitvoeren om zodoende achterstallig onderhoud aan het landhuis weg te werken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.