Home / Velp / Meisje aangehouden na ongeval met drank in het spel

Meisje aangehouden na ongeval met drank in het spel

VELP – De politie heeft zondagochtend een zeventienjarig meisje uit De Steeg aangehouden na een ongeval. Ze bleek namelijk gedronken te hebben, zo bleek uit een blaastest nadat ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen was behandeld.

Omstreeks 05:30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Arnhemsestraatweg in Velp. Ter plaatse zagen agenten dat er een bromscooter tegen de middengeleider gereden was. Bij het ongeval raakte het zeventienjarige meisje gewond. Een eveneens zeventienjarige jongen uit Driebergen, die bij haar op de scooter zat, raakte niet gewond. Uit de ademtest bleek dat het meisje gedronken had. Tijdens het rijden droeg ze geen valhelm. Het kind is per ambulance met een hoofdwond en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht waar ze is behandeld. Hierna is op het politiebureau een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek ze een alcoholpromillage van 200ug/l te hebben. Aangezien ze beginnend bestuurder is, is dit te veel en is haar rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg ze een rijverbod van twee uur. Tegen de zeventienjarige is proces-verbaal opgemaakt waarna ze is heengezonden. Justitie beslist wat er verder gaat gebeuren.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.