Dorpsraad Loenen neemt geen standpunt in over aansluiting Kieveen

LOENEN – De Dorpsraad Loenen neemt geen standpunt in betreffende de aansluiting van het bedrijventerrein Kieveen. Voorzitter Gabriël: “We zijn voor de snelste aansluiting, want het heeft allemaal veel te lang geduurd. Het maakt ons niet uit waar die komt. Er zijn al meer dan 200 arbeidsplaatsen verloren gegaan. Nog steeds zijn er een aantal bedrijven die hier willen vestigen. Het heeft de gemeente een grote som geld gekost en we schieten er maar niet mee op door bezwaren van omwonenden. Men moet toch beseffen dat we dit terrein hard nodig hebben om een bedrijvig Loenen te houden”.

De Dorpsraad-voorzitter is wel verheugd dat het plan met het Lonapark nu rond is gekomen. De Dorpsraad, Landschaparchitecten en gemeente Apeldoorn hebben zich er over gebogen. Het wordt weer een echt park waar de bezoeker prettig kan wandelen. Er komt een totale opschoning van het park. De vijvers worden uitgebaggerd en er komen nieuwe boompjes en bankjes. Begin 2011 wordt hier aan begonnen.
Ook krijgt de Dorpsraad per 15 oktober een vernieuwde internetsite. Ieder kan dan kennis nemen van het reilen en zeilen van de Dorpsraad.

Minder te spreken is Gabriël over de opheffing van het Stadhuis op wielen (mobiele secretarie). Door het verdwijnen van deze gemeentelijke voorziening moeten veel Loenenaren naar het stadhuis in Apeldoorn voor diverse gemeentelijke zaken en inzake in diverse plannen. Gabriël hoopt dat er een oplossing wordt gevonden om de wagen te behouden.
De jaarvergadering van de Dorpsraad is op dinsdag 9 november.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.