Ruim dertig zienswijzen startnotitie Traverse

DIEREN / ARNHEM – De provincie Gelderland heeft 31 zienswijzen ontvangen op de startnotitie van de milieu-effectrapportage (mer) voor de Traverse Dieren. Belangengroepen en andere betrokkenen konden in juni en juli een reactie op de verschillende varianten van de Traverse indienen.

Onder meer de Stichting Twickel, de Fietsersbond afdeling Rheden-Rozendaal en de Gezamenlijke Belangenorganisaties Dieren en omstreken dienden hun zienswijze in. De Stichting Twickel mist in de plannen van de provincie onder meer het tegengaan van de versnippering van landgoed het Hof te Dieren. Ook maakt zij zich zorgen over een verbreding van de N348 bij één van de varianten van de Traverse, waardoor belangrijke laanbeplanting op het landgoed zal moeten verdwijnen. De Fietsersbond vindt dat er in de plannen vrijwel volledig voorbij wordt gegaan aan de belangen van het fietsverkeer en het openbaar vervoer. De Gezamenlijke Belangenorganisaties Dieren en omstreken verzoeken de provincie een verkeerscirculatieplan op te stellen voor Dieren. In dit verkeersplan moeten onder meer de verkeerseffecten van het alternatief dat de voorkeur heeft zichtbaar worden. Volgens de provincie was de inspraak vooral bedoeld om een reactie te kunnen geven op de alternatieven en varianten die worden onderzocht. Via de milieu-effectrapportage, waar binnenkort mee wordt gestart, moeten voor iedere variant de gevolgen voor het verkeer en milieu in kaart worden gebracht. Uiteindelijk moet het onderzoek leiden tot de definitieve oplossing voor het verkeersprobleem in Dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.