Home / Bronkhorst / Edward Sturing traint A-jeugd van Brummen

Edward Sturing traint A-jeugd van Brummen

BRUMMEN – Wil je voetbaltrainingen interessant houden voor de spelers, zul je als coach regelmatig wat afwisseling in de oefenstof moeten aanbrengen. Je kunt natuurlijk ook een gasttrainer vragen om een avondje ‘voetballes’ te komen geven. Onlangs was Edward Sturing op De Hazenberg om de spelers van het A-jeugdteam van Sportclub Brummen enige voetbaltechniek bij te brengen.

Edward Sturing is zestien jaar actief geweest als betaald voetballer. Eerst vijf seizoenen bij De Graafschap en daarna liefst elf competities lang bij Vitesse. Toen hij uitkwam voor Vitesse, heeft hij zelfs nog driemaal in Oranje gespeeld. Als hoofdtrainer was Sturing werkzaam bij Vitesse en FC Volendam. Ook is hij een periode ‘hoofd opleidingen’ geweest bij PSV in Eindhoven.
Op verzoek nam hij de oudste jeugd van Sportclub Brummen onderhanden. Daarbij bleek dat hij nog steeds zeer gedreven is. Van verre was al hoorbaar dat de Eerbekenaar aanwezig was, want zijn stem schalde over het trainingsveld. Hij kon zich deze avond helemaal uitleven, het was immers al enige tijd geleden dat hij voor een groep stond. De feeling en passie waren niet minder geworden en de spelers hebben er zeker veel van opgestoken. Er werden positiespelletjes gedaan en afwerken op het doel. Ook werd het combinatiespel getraind en geoefend op het verhogen van de handelingssnelheid. Aan het slot volgde het gebruikelijke partijtje. Snel de vrije man zoeken en niet lopen met de bal, dus eigenlijk maar eenmaal raken en dan een medespeler bereiken. Af en toe legde de gasttrainer het spel stil en gaf uitleg waarom het anders moest – Foto: Luuk te Kampe

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.