Door ziekte minder aanvoer op stamboekponykeuring

REGIO – Zaterdag 18 september werd de fokdag en premiekeuring van de fokvereniging Oost-Veluwe gehouden in de Oranjehal te Wenum Wiesel. Oost-Veluwe is een vereniging van het Nederlands Shetland Pony Stamboek. Uit de regio kwamen de pony’s keurig getoiletteerd voor de jury.

Er werd door vier juryleden gekeurd. Er waren 199 inschrijvingen. Dit was beduidend minder dan voorgaande jaren, dit kwam doordat een aantal grote en kleine fokkers helaas niet konden deelnemen doordat hun pony’s afgelopen zomer ziek zijn geweest. Die bewuste fokkers waren allen wel aanwezig en hielpen de andere inzenders. “Oost-Veluwe staat landelijk dan ook bekend om haar onderlinge sportieve omgang. Dat is in den lande helaas weleens heel anders”, aldus Alma Buys – Wilbrink.

De aanwezige pony’s werden beoordeeld op stand, stap en draf. Daarna werden de dieren per rubriek op kwaliteitsvolgorde geplaatst en geprimeerd. De kopnummers gingen daarna de strijd aan om de kampioenstitel. De jury was aan het eind van deze dag tevreden over de dieren.

Kampioensuitslagen:
Veulenkampioenschap:
Mini: Da Silva v.d. Renderklippen J.v.d. Beek Heerde, Klein: Daphne v.d. Horsthoeve J.Horst Heerde, Midden: Danielle v.d Show Stable H.A.M. Hurenkamp Epe, Groot: Debby v.d. Koerberg fam. Haak Heerde. Dagveulenkampioen:Debby v.d. Koerberg.
Jeugdkampioenschap: Mini: Britney v.d Horsthoeve J.Horst Heerde, Klein: Claudia v. Stal Schoonhoven E.G. Schoonhoven Vaassen, Midden: Bonita v.d Weze fam Tijssen Heerde, Groot: Beauty v.d. Koerberg Fam Haak Heerde. Dagjeugdkampioen: Beauty v.d Koerberg.
Kampioenen 3 jaar en ouder: Mini: Todays-sunshine v. Kairos R.M. Haverkamp-Groen Epe, Klein: Rianda v.d.Voskuil H.v Ommen Wezep, Midden: Ursula v. Wadzicht fam Streppel Teuge, Groot: Naomie v. Wadzicht fam Streppel Teuge. Dagkampioen: Ursula v. Wadzicht.
Beste eigengefokte 3-jarige: Anouk Hupon G.P.L.Hurenkamp Epe. Beste Ruin: Zirkoon v.d. Koerberg Fam. Haak Heerde. Ere kampioen: Sabine v. Wenshall W.J. Wensink Eerbeek. Beste jeugdige voorbrenger: Carsten v.Kralingen, Dave Poulisse en Jeffrey Haas.

 

Feestavond
De jaarlijkse feestavond is gepland op vrijdag 29 oktober in de Oranjehal te Wenum Wiesel. Hier worden dan aan de rubriekswinnaars en de kampioenen de bekers uitgereikt. Deze gezellige avond begint om 20.00 uur. Ook wordt een grote verloting en bingo gehouden. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er nog gezellig nagepraat over de keuringsdag. Mocht u interesse hebben in deze leuke ponyfokvereniging dan kunt u contact opnemen met de secretaresse R.Haverkamp-Groen, tel. 0578-611210.

Wie de keuring gemist en graag wil zien hoe zoiets nu allemaal gaat, dan is men van harte welkom op de nakeuring die op vrijdag 1 oktober in de Oranjehal te Wenum Wiesel wordt gehouden. Deze begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.