Home / Dieren / Dierenaar voltooit Transalpine Run

Dierenaar voltooit Transalpine Run

DIEREN – Mark Groeneweg uit Dieren heeft samen met zijn maat Adriaan van den Eelaart de Transalpine Run volbracht. In acht dagen legde het duo 310 kilometer en 13.800 hoogtemeters af door drie landen. Uiteindelijk werden zij 28e in hun klassement, met een tijd van 40 uur en 33 minuten. Daarmee waren zij de snelste Nederlanders.

De Transalpine Run ging dit jaar van Ruhpolding in Duitsland door Oostenrijk naar Sexten in Italië en was uitgezet over bergtoppen van ongeveer 2500 meter hoogte. De deelnemers moesten door de sneeuw ploeteren, rotsen beklimmen en afdelingen lopen van meer dan 1500 meters. Sommige stukken waren te steil, te glad of te gevaarlijk om te kunnen hardlopen.
In totaal deden driehonderd teams mee aan deze run, waarvan vijftien tot twintig procent is afgevallen. Ook Groeneweg heeft er helemaal doorheen gezeten op de derde dag. Op deze dag moest meer dan 46 kilometer en 2200 hoogtemeters worden afgelegd. Zo’n 200 meter onder de top had Groeneweg het gehad, maar door de steun van zijn maat heeft hij zijn inzinking overwonnen en de acht dagen toch volgemaakt.
Hoewel Mark Groeneweg natuurlijk flink heeft getraind – hij heeft drie paar schoenen versleten – heeft de Transalpine Run veel indruk op hem gemaakt. ‘De vele kilometers die ik op de Posbank heb gelopen, waren niets vergeleken bij deze bergen. De kleine paadjes bij restaurant de Posbank moet je hardlopend op en af kunnen en dat zo’n vijf uur lang en acht dagen achter elkaar.’
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.