Home / Rheden / VVD Rheden spreekt Kamerlid over IJssellijn

VVD Rheden spreekt Kamerlid over IJssellijn

RHEDEN – Jaap Uijthof en Sjir Hanssen van de VVD-fractie in de gemeente Rheden hebben onlangs een bezoek gebracht aan Charlie Aptroot. Dit Tweede Kamerlid heeft onder ander Verkeer en Vervoer in zijn portefeuille.

Aptroot heeft Velp al eens bezocht, waar hij de gevolgen van het treinverkeer voor de leefbaarheid heeft gezien. Sindsdien is er een aantal ontwikkelingen geweest. Zo zijn bij het onderwerp Hoogfrequent Spoorvervoer de gevolgen voor onder andere de IJssellijn, die door de gemeenten Rheden en Brummen loopt, op de politieke agenda gekomen. Ook is er in de Tweede Kamer een motie van VVD en SP aangenomen om in de toekomst normering te krijgen voor trillingsoverlast.

De Rhedense delegatie heeft vooral met Aptroot gesproken over de ontwikkelingen rond de IJssellijn. Uijthof en Hanssen wilden vooral nogmaals het Rhedens standpunt doorgeven aan Aptroot, ter voorbereiding op de behandeling in de Tweede Kamer op 7 oktober. De VVD is van mening dat het voorliggende plan Hoogfrequent Spoorvervoer met een aanzienlijke toename van het goederenvervoer per spoor door de dorpen onaanvaardbare gevolgen heeft voor het leefmilieu. Ook heeft men er bij Aptroot op gewezen dat eerdere toezeggingen over het aanpassen van woningen langs het spoor tot op heden nog niet zijn uitgevoerd. Kamerlid Aptroot gaf aan dat hij de gevolgen heeft gezien en dat deze wat hem betreft onacceptabel zijn. Hij staat kritisch tegenover de gevolgen van de plannen voor het Hoogfrequent Spoorvervoer en zoekt ‘echte’ oplossingen die ook voor de lange termijn voldoen.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.