Politie Gelderland-Midden scoort laag

REGIO – Van de in totaal 25 regionale politiekorpsen scoort de politie Gelderland-Midden (waar de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg onder vallen) laag; dit district eindigt op een 24e plaats in het onderzoek van OBMC Consulting op basis van de prestaties in 2009.

Ten opzichte van 2008 is het korps Gelderland-Midden in de rangorde gestegen. Het korps scoort in vergelijking met de andere korpsen hoog op de sterkte per één miljoen euro budget ten opzichte van 2008.

De regionale politiekorpsen kregen in 2009 meer budget, maar teerden sterk in op eigen vermogen. Als de korpsen op deze voet verder gaan, is over drie jaar bijna de helft van de korpsen technisch gezien failliet. Deze conclusie trekt OBMC Consulting op basis van het jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van de politie. Het korps Gelderland-Midden teerde 6,1 miljoen euro in op het eigen vermogen van 30,9 miljoen euro.

De korpsleiding van de politie Gelderland-Midden herkent zich niet in de bevindingen van het onderzoek. In het onderzoek wordt onder meer het aantal aangeleverde verdachten per één miljoen euro en het aantal aangeleverde verdachten per één miljoen euro opsporingsbudget met elkaar vergeleken. Het korps Gelderland-Midden stelt dat voor deze vergelijking geldt dat het politiebudget per inwoner invloed heeft op de stand in de ranglijst. In dit onderzoek wordt uitgegaan van het huidige verdeelbudgetsysteem. Inmiddels is dit systeem onderzocht en is geconcludeerd dat het totale budget anders verdeeld zou moeten worden.

Daarnaast stelt het korps dat er niet gekeken is naar het werkgebied van de korpsen. De politie wil bij meldingen met een hoge prioriteit uiterlijk binnen vijftien minuten ter plaatsen zijn. Een korps met een uitgestrekt werkgebied, zoals Gelderland-Midden, zet om deze normen te kunnen voldoen relatief veel agenten in. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.