Home / Regio / Open ateliers tijdens ART-route

Open ateliers tijdens ART-route

BRUMMEN E.O. – Komend weekend stellen acht deelnemende kunstenaars van de ART-route hun ateliers open voor publiek. Diverse gastexposanten laten eveneens hun werk zien. Bezoek is zaterdag welkom van 14.00 tot 17.30 uur en zondag van 12.00 tot 17.30 uur. Op alle deelnemende locaties zijn routeboekjes en speciale fietsroutes verkrijgbaar.

De volgende deelnemers stellen hun atelier open. Peter Bergenhenegouwen exposeert in het atelier aan de Hazenberg 14 B in Brummen ‘beelden en objecten over en in beweging of het gebrek eraan’. Zijn gastexposant is Herwig Nulens uit Hasselt (B). Herwig toont zijn werken over helden: grote, kleine, voor even of eeuwig en al dan niet op pantoffels. Piet van Middelaar exposeert aan de Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen zijn schilderijen en beelden onder de noemer ‘Beeldkracht,tijd en ruimte’. Nel Peek-Barnier is met haar quilts bij hem te gast. De inspiratie haalt zij vaak uit de natuur; veel bloemen. Annie Elissen is bekend om haar drie hoofdthema’s: koeien, kippen en mensen. Haar werk is te zien aan de Zegerijstraat 7a. Hier exposeert ook keramiste Analies Martin (foto). Zij staat bekend om haar huizen van keramiek, maar toont nu verrassend werk, zoals schoenen. Joop van Ulden exposeert in de Kerkstraat, vlakbij het Marktplein in het oude centrum van Brummen, zijn waterobjecten. Chris Ros heeft zijn atelier aan de Mercuriusweg 4f in Brummen. Hier vindt het publiek objecten en sieraden. Aan de Voorsterweg 85, aan de rand van het dorp Brummen, heeft Ria Stam haar atelier, waar zij werkt aan haar handbeschilderde aardewerk. Bij Gera Buter, op camping de Jutberg in Laag-Soeren is de beeldentuin met serre weer opnieuw ingericht met beelden, glasobjecten en dergelijke. In de galerie van Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg 13A in Loenen zijn, naast haar eigen schilderijen en beelden, werken van diverse gastexposanten te bewonderen: schilderijen van Ingo Leth, keramiek van Carla de Vrijer en stenen objecten van Pim van der Wel. Bij Hotel Kasteel Engelenburg aan de Eerbeekseweg in Brummen exposeert iedere ART-kunstenaar met één werk.

www.art-brummen.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.