Nieuwe kegelbanen

DIEREN – De Stichting Kegelsport Dieren heeft vier nieuwe kunststofbanen en moderne telwerken in gebruik genomen. De feestelijke happening die daarbij hoort, vond plaats in het Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren.

De bij de stichting aangesloten Dierense kegelclubs gooiden tot voor kort nog op houten kegelbanende nieuwe banen worden minder beïnvloedt door vocht en temperatuur waardoor er constanter gegooid kan worden. Binnen de Oost Gelderse Kegelbond, waar 102 clubs en 21 kegelhuizen bij zijn aangesloten, was Dieren het laatste kegelhuis met houten banen.
Naast de kunststofbanen zijn ook vernieuwde opzetmachines en moderne elektronische scoreborden geplaatst. Uiteraard kon een verfraaiing van de zalen en bar van het kegelhuis niet achterwege blijven.
Onder grote belangstelling van vele kegelaars , betrokkenen en vertegenwoordigers van de Oost Gelderse Kegelbond en de Koninklijke Nederlandse Kegelbond zijn de nieuwe banen in gebruik genomen. De voorzitter van de Stichting, Hans van Elk, bedankte tijdens zijn toespraak de vele vrijwilligers voor hun fenomenale inzet tijdens de vijf maanden van voorbereiding en uitvoering.
Iedereen die wil gooien op de nieuwe banen, maar geen lid is, kan lid worden van één van de zeven Dierense kegelclubs of meedoen aan de dertiende editie van het Dierens Straatkegel Toernooi op 1, 2, 8 en 9 oktober. Opgeven kan tot 25 september bij Bertus Flierman via e-mail. a.flierman1@chello.nl Foto Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.