Gemeente Rheden betreurt verlies onderkomen Filmhuis

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan om schouwburg Theothorne te behouden voor het Filmhuis. Dit schrijft wethouder Harriët Tiemens in een brief aan de Rhedense gemeenteraad.

Het Filmhuis heeft sinds vorige week geen onderkomen meer, nadat het van de eigenaar van Theothorne het verzoek kreeg de filmzaal te ontruimen. Het Filmhuis huurde de zaal van Stichting het Sprookjestheater, maar deze stopte een aantal maanden geleden met het geven van voorstellingen. Het Filmhuis en de eigenaar van Theothorne konden vervolgens geen overeenstemming vinden over het huren van de zaal. Wethouder Tiemens schrijft dat de gemeente eerder dit jaar een bijeenkomst heeft georganiseerd waarop met potentiële gebruikers en deskundigen is overlegd over de toekomst van de podiumvoorziening in Dieren. Hier heeft zich volgens de gemeente een ondernemer gemeld die interesse had in het overnemen van de exploitatie van de schouwburg als podiumvoorziening voor de amateurkunst. Hij zou de gemeente om een beperkte subsidie hebben gevraagd, waarmee het college heeft ingestemd. De potentiële exploitant is volgens de gemeente naar de verhuurder van Theothorne gegaan om de onderhandelingen te starten. Bij de bank heeft hij vervolgens geprobeerd de financiën rond te krijgen. Hij heeft tot 1 september de tijd gekregen van de verhuurder¨, schrijft Tiemens. ¨De bank heeft vanwege de vakantieperiode niet op tijd kunnen reageren en de potentiële exploitant heeft nog twee weken extra gevraagd aan de verhuurder. Die is daar echter niet mee akkoord gegaan en heeft als gevolg daarvan het Filmhuis aangegeven de apparatuur te verwijderen uit de zaal.¨ Tiemens geeft aan de situatie van het Filmhuis uiterst te betreuren. ¨Ondanks regelmatige tegenwind heeft het Filmhuis zich een stevige plaats verworven in het culturele landschap van de gemeente Rheden.¨ Volgens Tiemens is er in de gemeente op korte termijn geen alternatieve locatie voor handen. De wethouder hoopt dat de exploitant de financiering rond krijgt en alsnog overeenstemming bereikt met de eigenaar van de schouwburgzaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.