Home / Bronkhorst / Vader en zoon winnen golftoernooi voor Unicef

Vader en zoon winnen golftoernooi voor Unicef

BRUMMEN – Nico Spaan en zoon Jeroen hebben de voorronde van het ABN AMRO Ouder&Kind Golftoernooi gewonnen op Engelenburg Golf & Country Club in Brummen. De tweede prijs werd gewonnen door Wim de Vries en diens zoon Rienk. Derde werden Roelyan Mammen en zoon Jurrien. In totaal werd er in Brummen 400,00 euro opgehaald voor Unicef.

De volledige opbrengst van het toernooi komt ten goede aan een project van Unicef dat wil bijdragen aan het voorkomen van hiv-besmetting bij baby’s. Bijna elke minuut wordt ergens in een ontwikkelingsland een baby geboren met hiv. Dat zijn ruim 1.000 baby’s per dag. Moeders kunnen hiv doorgeven tijdens de zwangerschap of bevalling, terwijl de overdracht van hiv in 98 procent van de gevallen te voorkomen is met de juiste medicatie en zorg. Baby’s kunnen bijvoorbeeld al vanaf zes weken getest worden, zodat ze van kleins af aan de juiste behandeling kunnen krijgen. Unicef wil, samen met de opbrengst van dit toernooi, deze besmetting in een vroeg stadium helpen voorkomen.

Het landelijke ABN AMRO Ouder&Kind Golftoernooi wordt dit jaar voor de elfde maal georganiseerd. Tot medio oktober 2010 vinden door het hele land de voorrondes plaats. De finale wordt op 22 oktober 2010 gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club.
Vorig jaar golfden alle deelnemers samen een totaalbedrag van ruim 70.000 euro bijeen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.