Monument in de regen

SPANKEREN – Tijdens de nationale Monumentendag(en) bestond in Spankeren de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de Gelderse Toren. Dat was zaterdag heerlijk, zondag een natte bedoening.

Met een huifkar trokken de bezoekers van de Monumentendagen in Spankeren zaterdag en zondag, onder leiding van gidsen, van restaurant De Luchte naar de Gelderse Toren. Daar werden ze rond de fraaie toren en door de monumentale tuin geleid. Een uitstapje waar beslist belangstelling was. De basis van de toren in de uiterwaarden van de IJssel stamt uit de twaalfde eeuw, de huidige vorm kreeg het in 1865, toen de toren werd herbouwd op de oude onderverdieping. De toren oogt zondermeer middeleeuws, maar is dat dus allesbehalve. Monumentaal is het particulier bewoonde pand wél en dankzij de brug, kantelen en de kleine torentjes ademt het de schijnbaar romantische middeleeuwse sfeer.
Naast de Gelderse Toren en De Luchte, was in Spankeren ook de Burgershoeve te bezichtigen voor het publiek – foto Han Uenk
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.