Schreuderhuizen Laag-Soeren bouwt twee nieuwe woongroepen

LAAG-SOEREN – Aannemer VeenBouw uit Eerbeek is gestart met de nieuwbouw van twee woongebouwen voor Schreuderhuizen in Laag Soeren. Een project dat zal duren tot omstreeks midden 2012.

Het project bestaat uit twee woongebouwen, die gefaseerd gebouwd worden. De eerste fase omvat de nieuwbouw van een woning op het achterterrein van de huidige locatie. De verwachting is dat de bouw hiervan circa negen maanden in beslag neemt. In de zomer van 2011 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen en zal een deel van het gebouw aan de Harderwijkerweg, waar zij woonden, gesloopt worden. De tweede fase zal direct hierna van start gaan. Op de locatie van het gesloopte gebouw zal een tweede woning gebouwd worden waarin twaalf bewoners gehuisvest worden. Als het tweede woonblok gereed is zal nadat de laatste bewoners over verhuisd zijn, de rest van de bebouwing aan de Harderwijkerweg gesloopt worden.

De huidige bebouwing bestaat uit een in 2003 gerealiseerd woongebouw voor twaalf bewoners en een sterk verouderde woning uit 1980 waarin 24 bewoners gehuisvest zijn. Het oudste gebouw is vorig jaar reeds gesloopt vanwege de slechte technische staat waarin het verkeerde.
Wiegerinck architectuur stedenbouw te Arnhem heeft het ontwerp van de nieuwe gebouwen op zich genomen. De woongebouwen zijn kleinschalig opgezet en bestaan uit vier ‘volumen’ die om elkaar heen grijpen. Het eerste woonblok achter op het terrein zal worden uitgevoerd met een houten gevel. Het tweede woonblok aan de Harderwijkerweg zal een zelfde uitstraling krijgen als het gebouw dat nu naast ‘t Sprengenhus staat.

‘Schreuderhuizen zorgverlening’ is een stichting die een beschermde woonomgeving biedt aan ruim 150 verstandelijk beperkte mensen. Op de locatie in Laag-Soeren wonen zo’n 35 mensen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.