Onderscheiding voor Tiny Mintjes

DOESBURG – In IJsselzicht werd zaterdagmiddag een bijeenkomst gehouden om een bescheiden feestje te vieren met betrekking tot het 10-jarig bestaan van de gehandicaptenraad. Alle vrijwilligers met partners waren aanwezig.

Wat de secretaris, Tiny Mintjes, niet wist, was dat de burgemeester niet alleen gekomen was om een woordje te spreken over de gehandicaptenraad maar ook om een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken aan haar.
Ondanks dat Tiny in een rolstoel zit, is ze een bezige bij. Zij was het die Tieners Actief in 1984 begon, omdat er niets was voor de jeugd. Daaruit onstond uiteindelijk 0313. Tien jaar geleden was ze als eerste bij de gehandicaptenraad, die toen van overheidswege ingevoerd moest worden. Ook zit ze in de klankbordgroep WMO. Om haar ziekte dragelijk te houden, heeft ze therapie nodig en die krijgt ze in Den Ooiman in Doetinchem, dus ook daar zit Tiny in de Cliëntenraad. Hoewel ze bij een aantal dingen zelf hulp nodig heeft, is ze daarnaast ook nog mantelzorger voor haar ouders. De onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau, is volgens voorzitter van SGRD Ina Timmer ook wel een beetje voor haar man Theo. Zonder hem zou ze zich niet zo kunnen inzetten voor alles. Theo maakt ook deel uit van de SGRD –foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.