Home / Apeldoorn / Apeldoorn aangesloten op Landelijk Register Kinderopvang

Apeldoorn aangesloten op Landelijk Register Kinderopvang

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn is per 15 september aangesloten op het Landelijk Register Kinderopvang (LRKO). Dit landelijke register vervangt het gemeentelijke register. In het LRKO zijn de contactgegevens van alle kindercentra, centra voor buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouders opgenomen, die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Per 1 oktober zal het openbare landelijke register volledig operationeel zijn.

Per 1 januari 2010 is de Wet Kinderopvang gewijzigd en gelden er nieuwe regels. Kindercentra, gastouderbureaus en gastouders moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. De GGD controleert of de gestelde criteria worden nageleefd. Als ouders kinderopvang nodig hebben, kunnen zij via het landelijke register op internet zoeken naar kinderopvang in de nabije omgeving. Ouders weten dan zeker dat de opvang voldoet aan de kwaliteitseisen die sinds 1 januari van dit jaar gelden voor kinderopvang. De Belastingdienst gaat het LRKO gebruiken bij de toekenning van kinderopvangtoeslag. Ouders hebben alleen recht op kinderopvangtoeslag als ze gebruik maken van opvang die in het landelijke register vermeld staat.

Sinds dit jaar gelden er strengere regels, vooral voor gastouderopvang. Ouders die gebruikmaken van gastouderopvang behouden in 2010 recht op kinderopvangtoeslag, ook als hun gastouder niet aan de nieuwe deskundigheidseisen voldoet. Willen de ouders in 2011 dat recht behouden, dan moet de gastouder wel voor 31 december 2010 aan de nieuwe kwaliteitseisen voldoen én in het Landelijk Register Kinderopvang zijn opgenomen.

Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website www.apeldoorn.nl/kinderopvang en de website van het Landelijk Register Kinderopvang: www.landelijkregisterkinderopvang.nl.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.