Home / Hall / Floralia leeft in Hall

Floralia leeft in Hall

HALL – Zo’n driehonderd mensen in het kleine Hall zijn lid van Floralia. Je kunt dus gerust stellen dat de bloemen-, planten en tuinvereniging leeft in het dorp. Afgelopen weekend werd de jaarlijkse show gehouden.

Secretaris Henriëtte van Asselt heeft een druk weekend achter de rug. De jaarlijkse tentoonstelling in de zalen van Bello is het hoogtepunt van het verenigingsjaar. Vele tientallen inzendingen stonden van vrijdag tot en met zondag te pronken. De bloemenpracht bekoorde niet alleen de bezoekers uit Hall en wijde omgeving, maar werd ook gejureerd door kenners. “Het niveau was weer hoog”, vertelt Van Asselt. “Alleen de ledenplanten, Vlijtig Liesjes, vielen erg tegen. Daar was weinig goeds van over na een droge zomer en de slagregens van de laatste weken.” Het pronkstuk van de tentoonstelling was de Indiaan, vervaardigd door basisschool De Vossenstaart. En dat deed Van Asselt deugd. “Want wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst”, vatte ze die blijdschap samen.
Naast de jaarlijkse tentoonstelling verzorgt Floralia vier keer per jaar een cursus, worden periodiek de bermen van het dorp schoongemaakt, is er een tuinkeuring en een tuinexcursie en maken ze samen met de basisschoolleerlingen jaarlijks Paasbakjes.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.