Ombudsteam PvdA waarschuwt tegen campagne ‘Overheidsbijdragen’

BRUMMEN / EERBEEK – Net als in Noord Brabant wordt er nu ook in Zeeland post verstuurd door het ‘Voorlichtingscentrum Overheidsbijdragen’ uit Den Haag. De brief wordt verstuurd in een envelop die erg veel lijkt op de bekende blauwe belastingenveloppen en bevat het verzoek om geld te storten op een ING rekening.

Volgens het PvdA-ombudsteam Brummen-Eerbeek zal het niet lang meer duren dat ook burgers in deze regio met dit soort brieven wordt bestookt. Advies ombudsteam: ‘Reageer niet op deze brieven, ook al zijn ze aan u persoonlijk gericht. Stort zeker geen geld.” Na onderzoek blijkt het niet verboden te zijn om zo’n campagne op te starten en daarmee de burger geld uit de zak te kloppen (13,90 plus 5,60 verzendkosten) voor een informatiemap genaamd ‘Overheidsbijdragen”.

Het PvdA – Ombudsteam Brummen-Eerbeek, met Cor Flore als voorzitter, zegt zich sterk te maken voor iedere burger in de gemeente Brummen. ,,Velen zijn bijvoorbeeld de weg kwijtgeraakt in het woud van formulieren en regelingen in ons land. Vandaar deze waarschuwing”, aldus Flore. Hij wijst er terecht op dat de gemeente Brummen is aangesloten op Regelhulp. Inwoners van de gemeente Brummen kunnen op www.regelhulp.nl gratis informatie vinden over de Wmo-voorzieningen (Wet maatschappelijke ondersteuning) en andere mogelijkheden binnen de gemeente die er zijn op het gebied van zorg en welzijn. ,,Hebt u zorg, hulp of financiële steun nodig? Regelhulp laat zien welke oplossing bij uw situatie past. En hier hoeft u geen geld voor te storten”, aldus Flore. Voor meer informatie kan men terecht bij het Wmo-loket Wegwijs in het Tjark Rikscentrum, Derickxkamp 2a in Eerbeek. Inloopspreekuur: op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur. Het Wmo-loket Wegwijs, Graaf van Limburg Stirumplein 5, Brummen. Inloopspreekuur: op werkdagen van 13.30 tot 15.30 uur. Het contactadres van het PvdA-ombudsteam is: flore@kpnplanet.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.