Home / Doesburg / Feestelijke Opening Schepencarrousel Toer

Feestelijke Opening Schepencarrousel Toer

DOESBURG – In de Haven van Doesburg opende gedeputeerde van de provincie Gelderland, Annelies van der Kolk, zaterdag de Schepencarrousel Toer van Stichting Er-varen. Van der Kolk verwelkomde na de opening verschillende historische schepen.

Begin september is de promotietoer van de Schepencarrousel gestart in Doesburg en Doornenburg en tot eind december dit jaar meren er in diverse havens in Gelderland historische schepen aan om de Schepencarrousel te promoten. Hiervoor heeft Stichting Er-varen een subsidie van de provincie Gelderland ontvangen. Gemeenten, inwoners en toeristen kunnen hiermee kennismaken en ervaren wat de historische schepen toevoegen aan het aanzicht van de haven.
De schepencarrousel is een systeem waarbinnen historische schepen (zoals sleepboten, voormalige vrachtschepen en zeilschepen) uitgewisseld worden tussen verschillende ligplaatsen. Op de ligplaats presenteren de schepen en schippers het verhaal van het schip en de cultuurhistorie van de scheepvaart. Er wordt duidelijk gemaakt waar en waarom het schip gebouwd is, wat het zoal heeft beleefd in de loop der jaren en waarom bepaalde aanpassingen zijn gedaan.
Daarnaast heeft Er-varen een Vaarservice; iedereen die niet zo vaak vaart met een schip, kan met een ervaren schipper meevaren van en naar een Schepencarrousel. Daarnaast kan de schipper de belangstellenden de kneepjes van het vak leren.

www.schepencarrousel.nl
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.