Home / Bronkhorst / Hoofdlijnenplan Verkeers- en Vervoersplan klaar

Hoofdlijnenplan Verkeers- en Vervoersplan klaar

BRUMMEN – In de gemeente Brummen wordt momenteel gewerkt aan het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Inmiddels is het Hoofdlijnenplan afgerond. Hierin zijn alle knelpunten op het gebied van verkeer in de gemeente geïnventariseerd.

Voor het hoofdlijnenplan zijn inwoners en experts naar hun mening gevraagd, zoals vertegenwoordigers van wijkraden, Veilig Verkeer Nederland, politie, hulpdiensten, openbaar vervoer en Natuurmonumenten. Op basis van de tips en suggesties van deze mensen is het hoofdlijnenplan opgesteld. Knelpunten zijn bijvoorbeeld de bruggen over het Kanaal, het verkeer in het buitengebied: niet alleen rijdt er teveel verkeer, er wordt ook nog eens te hard gereden, de verkeerssituaties in de Centrum Plannen en ga zo maar door.
Op maandag 27 september wordt een informatiebijeenkomst gehouden over het hoofdlijnenplan, waarvoor iedereen vanaf 19.30 uur welkom is op het gemeentehuis in Brummen. De gemeente informeert over de inhoud en de keuzes die in dit plan zijn gemaakt. Ook komen de eerste ideeën voor het nog op te stellen beleidsplan en uitvoeringsprogramma aan de orde. Dit plan wordt overigens opgesteld zonder daarbij rekening te houden met de financiële situatie van de gemeente. “We maken een overzicht van prioriteiten en zien later of dat financieel uitkan”, aldus wethouder Bart Elbers. “Iets wordt niet minder belangrijk omdat er geen geld voor is.” In de uitvoeringsagenda, die naar verwachting in het voorjaar klaar is, wordt daar wel rekening mee gehouden, bijvoorbeeld door bepaalde projecten wat verder in de tijd weg te zetten.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.