Home / Beekbergen / Symbolische opening Brede School BOL

Symbolische opening Brede School BOL

BEEKBERGEN – De Brede School Beekbergen Oosterhuizen Lieren (BOL) wordt woensdag 15 september symbolisch geopend. Omdat de Brede School niet één fysiek gebouw kent, is gekozen de openingshandeling te verrichten op een punt in het buitengebied dat precies even ver is van alle drie de dorpen.

De Brede School wordt een pakket van voorzieningen, cursussen en sportactiviteiten, die niet alleen aan de kinderen, maar aan alle dorpsbewoners van Beekbergen, Oosterhuizen en Lieren worden aangeboden. Denk aan bijvoorbeeld danslessen, knutselen, skiën, computerles of werken in een moestuin. De meeste activiteiten zijn zelfs gratis. Voorheen waren de dorpelingen voor dit soort zaken aangewezen op Apeldoorn. Dit ziet ook Wisselwerk graag anders en daarom is ook deze stichting betrokken bij de Brede School. De Brede School wil een laagdrempelige organisatie zijn, waar bewoners uit de dorpen elkaar bij allerlei activiteiten kunnen ontmoeten.

De eer van de opening is voorbehouden aan wethouder Wegman van de gemeente Apeldoorn. Ook is er van elke school een delegatie van bovenbouwkinderen en zijn er vertegenwoordigers van de scholen en dorpen. De opening wordt verricht op het kruispunt van de Achterstekerkweg en de Hulleweg. Hier worden vier linten met elkaar verbonden om de drie scholen en de Brede School-partners symboliseren. Deze linten worden door middel van ballonnen door de kinderen van de bovenbouw van elke school opgelaten. Op dat moment wordt ook de naam van de Brede School onthuld. De opening vindt plaats tussen 09.45 en 10.15 uur.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.